Kiitos Jumalalle terveydestä!

Terveyden merkityksen huomaa yleensä vasta, kun tulee kipuja tai sairauksia. Itse arvelen olevani aika kipuherkkä tai ainakin itseäni harmittaa omat valitteluni ja ruikutukseni.

On tärkeää, että tunnistaa olonsa; olenko terve vai sairas. Moni mies erityisesti menee lääkäriin vasta, kun on liian myöhäistä korjata vahinkoja. Onko se sitä, ettemme halua turhaan vaivata toisia, itsemme vähättelyä?

Itse kuitenkin olemme itsemme asiantuntijoita, mitä tulee kipuihin tai huonoon oloon. Toisinaan minun ainakin on vaikea tunnistaa, onko kyseessä somaattinen kipu. Toisin sanoen, tunnenko kipua siksi, että voin henkisesti huonosti. Siinäkin tapauksessa kipu on todellista.

Kun vanhus sairaalassa valittaa ja ääntelee kuin olisi kipeä, hänellä on jokin syy tehdä niin. Kuka kuuntelisi häntä?

Joskus olen käynyt lääkärissä kipeyteni takia, saanut kuuntelevan korva, lähtenyt reseptin kanssa kotiin - enkä ole hakenut lääkettä ollenkaan: tauti parani, kun sain avun henkiseen kipuuni.

Ehkäpä mekin voisimme olla kukin tänään tällaisia toistemme hoitajia. Se voi tapahtua vaikkapa hymyilemällä vastaantulijalle kadulla, rukoilemalla kohtaamiemme ihmisten puolesta. Jollekin hymyn tai tervehdyksen saajalle se voi olla ainoa kohtaaminen tänään!

On kuulemma tieteellisestikin todettu, että rukous toisen puolesta hoitaa sekä rukoilijaa, että auttaa rukouksen kohdetta. Samoin pahat ajatukset toisesta, joka on vaikkapa maapallon toisella puolella, tekee tälle pahaa, mutta myös pahan ajattelijalle.

Siinäpä syytä asennemuutokseen meille jokaiselle.

Niin usein kuin teitä muistan minä kiitän Jumalaani
ja rukouksissani aina iloiten ajattelen teitä kaikkia.     
Fil 1:3,4

Kommentit

  1. Toteutuksen arvoinen asia!
    Kiitos kirjoituksestasi taas kerran.:))

    VastaaPoista
  2. Rukouksella on voimaa.
    Asiaa kirjoitit.

    Ps. Blogissani on sinulle Tunnustus!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unettomuus on mahdollisuus

Syntymäpäivä äidin, unhoon ei jäädä voi!

Kävellen terveeksi ja ehjemmäksi?