Kiitos äidistä!

Palasin kolmen yön jälkeen kotiin. Olin leskeksi reilu vuosi sitten jääneen äitini luona. Äitini on pirteä 78-vuotias, jolla huumori kukoistaa. Yhteiset harrastuksemme ovat käsityöt ja marjat, leipominen ja puhuminen. Äitini myös kirjoittaa ahkerasti päivän tapahtumia. Hänellä on vino pino kierrevihkoja yli 50 vuoden ajalta.

Ihmettelen sitä, että äidin kanssa nauramme mahdottomasti. Se on sellaista sanakikkailua, leikinlaskua, toistemme ja itsemme kustannuksella pelleilyä. Vesissä silmin hohotimme moneen otteeseen. Välillä sanailimme taas kiivaastikin.

Olen äitini ainoa tytär kolmen pojan lisäksi. Sen takia minulla on erityisasema suhteessa äitiin. Meillä on keskinäinen vapaus ja yhdessä olon helppous.

Ennen kotiin lähtöäni rukoilimme taas. Pidimme käsistä toisiamme. Turvallisuutta ja rauhaa tuova hetki.

Ennen isän kuolemaa vietin usein öitäni mökillä muutaman kilometrin päässä vanhempien luota. Tarvitsin yksinoloa. Isän kuoleman jälkeen en tarvinnut sitä enää niin paljon, joten olen viettänyt yötä äidin luona. Kaikessa näen Jumalan hyvän johdatuksen.

Kaiken kaikkiaan tunsin itseni terveemmäksi kuin pitkään aikaan näinä päivinä, kun olin tuntikausia mustikoita poimimassa yksin metsässä. Kävin uimassa joka kerta lammessa metsäreissun jälkeen.

Kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi,
jotka Jumalaa rakastavat.

Kommentit

  1. Ihanaa lukea olostasi äitisi luona.
    Ja se viimeinen lause on paras, "kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakstavat."

    VastaaPoista
  2. Niin, Jumalan sana on se, mikä lopulta hoitaa meitä parhaiten, koska Jeesus on se Sana. Emme ymmärrä paljonkaan armosta, jota Jumala meille osoittaa, kun lähetti Jeesuksen pelastamaan meidät. Mutta kiitetään me vaan!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unettomuus on mahdollisuus

Syntymäpäivä äidin, unhoon ei jäädä voi!

Kävellen terveeksi ja ehjemmäksi?