Koti

Kävin muutaman päivän reissulla kotiseudulla, lapsuuteni pitäjässä. Tapasin rukousystävän, kaksi lapsuudenystävää, kaksi veljeä, heidän perheitään, äitini sekä isän hoitopaikassa. Mikä rikkaus, että on sukua ja ystäviä!

Lisäksi äitini luona vieraili isän lapsuudenystävä, pikkuserkku, leikkitoveri, vaimonsa kanssa. Hän kertoi juoksukilpailuista, nelimaalin pelaamisesta ja muista lapsuusajan asioista. Niistä isäni ei ole puhunut juuri mitään.

Tulomatkalla olin mietteissäni. Surettaa se, mitä olisi voinut isältä kuulla, mutta mikä jää kuulematta. Surutyötä on tehtävä myös asioista, joita on yhdessä tehty. Mustikkareissut perheen kanssa, kuumat kesät heinäpellolla, märät kesät ladon suojassa ruokapaussia pitämässä.

Kotona Kyyhkytuvassani vietin päivän matkani jälkeen itsekseni pohtien tapaamiani ihmisiä ja asioita. Piti käsitellä kohtaamiset, sisäistää ja tunnustella, mitä nyt kuuluu itselleni.

Kiitos Jumalalle elämästä, sen kivuista, iloista, ihmisistä. Kasvusta ja keskeneräisyydestä. Matkasta, jota saan tehdä Jeesuksen polkua vaeltaen, hänen ääntään kuulostellen ja kysellen, Sana karttana matkallani.

Kommentit

  1. Sinulla on ollut muistorikas päivä.
    Kiitetään myös että saamme olla vajavaisia. Jeesuksessa olemme täydellisiä.

    VastaaPoista
  2. Se on armoa, että tällaisina kelpaamme Jeesukselle!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unettomuus on mahdollisuus

Syntymäpäivä äidin, unhoon ei jäädä voi!

Kävellen terveeksi ja ehjemmäksi?