Kaikki yhdessä vaikuttaa meidän parhaaksemme

Näin Raamattu lupaa, edellytys on, että me rakastamme Häntä. Sitä emme toki tee ennen kuin olemme itse maistaneet Hänen hyvyyttään.

Hyvä, rauhallinen olo ja luottamus perustuu Jumalan armoon. Jumalan sana hoitaa ja "voitelee" ajatuksia, niin että usko vahvistuu. Eipä sillä, etteikö ajatuksiin mahdu paljon sopimatonta ja pahaakin, mutta armo kantaa.

Kun lähden ulos tuuleen ja viimaan, en ajattele, että koska minulla on hyvä takki, pysyn sen ansiosta lämpimänä, vaikka takilla on suuri merkitys etenkin tuulisessä säässä. Kyllä se, mitä takin alla on, mitä päähäni olen pukenut, käsiini laittanut, jalkoihini vetänyt ja jopa sukat kengissä vaikuttavat lopputulokseen. Kengistä puhumattakaan, onko niitä vai eikö ole jalassa.

Mikään vaatteista ei yksistään anna lämpöä, vaan kaikki yhdessä. Kokonaisuus määrittää olomme.

Näin on myös hengellisen elämän suhteen. Siihen vaikuttaa kaikki kokemamme, elämämme, suhteemme Jumalaan, seurakuntaan ja lähimmäisiin. Sanan kuuleminen on tärkeää.

Pelastumme kuitenkin yksin ja vain armosta. Omat olomme ja mielialamme eivät siihen vaikuta. Meistä tuntuu tänään siltä, huomenna tältä. Jumala vanhurskauttaa, siis kelpuuttaa, meidät omakseen uskon tähden. Mitään tekoja siihen emme voi lisätä parantamaan pelastusta.

Se on täytetty.

Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unettomuus on mahdollisuus

Syntymäpäivä äidin, unhoon ei jäädä voi!

Kävellen terveeksi ja ehjemmäksi?