Hyvää lukemista

Olen kiitollinen rennoista romaaneista,
kirjoista, jotka kertovat Jumalasta ymmärrettävästi ja oikein.

Raamattu on tietysti korvaamaton ja kaiken pohja ja perusta. Sen ohi eikä yli ole mitään, mitä kirjoitettu on.

Jumala johdattaa, on Elisabeth Elliotin kirja, nimensä mukainen.

Kristityn avun lähde, Jumala, hallitsee kaikessa tähdistä kolikoihin, vaikka moni ei usko, että Jumala vaikuttaisi mitenkään kruunan ja klaavan "voittoon", kertoo Elliot.

"Kristitty ei tule Jumalan luo kysymään neuvoa. Hän tulee kysymään Jumalan tahtoa, eikä hänellä viime kädessä sen jälkeen ole vaihtoehtoja. Kun Jumalan tahdon saa tietää, on toimittava sen mukaan.
Joka tietää, 
mitä on tehtävä, 
mutta ei tee, 
se syyllistyy syntiin."
Jaak 4.17 KR92

Kun itse olen joskus tienristeyksessä enkä tiedä, mitä tehdä, rukoilen ja avaan Raamatun tai sitten otan mannalapun, jossa on raamatunkohta. Kun sen luen ja ymmärrän, en sen jälkeen voi toimia toisin. Se olisi kuin pettäisin Jumalaa, tai vähintäänkin itseäni. Miksi kysyn neuvoa, jos en sitten ole valmis tekemään sen mukaan?

"Jumalan johdatuksen anominen on valinta, joka edellyttää uskoa - paljon lujempaa uskoa kuin kevyesti lausuttu "jos pidän siitä, otan sen". Se edellyttää uskoa, joka jaksaa odottaa Jumalan palkanmaksua.

"Tuo usko jaksaa uskoa, että Jumalan tarjoama palkka on odottamisen arvoinen, kaiken vaivannäön arvoinen. - - Emme sano enää:
"Jos luotan häneen, hän antaa minulle sitä ja sitä."
Me sanomme:
"Minä luotan häneen. Annan hänen antaa minulle ja ottaa minulta mitä ikinä hän haluaa."
-Lainaukset Elliotin kirjan esipuheesta.

Mieheni Arin tultua uskoon hän sanoi Jumalalle:
"Tee minulle mitä tahdot."

Ja niin on Jumala vienyt ja kuljettanut pitkiä yksinäisyyden ja sairauden polkuja, näin viereltä katsoen. Mutta Jumala on täyttänyt mieheni ilolla ja rauhalla! Jeesus on lähettänyt Pyhän Henkensä, mieheni ei ole koskaan yksin. Siitä ilo, siitä voima, lohdutus ja rakkaus.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unettomuus on mahdollisuus

Syntymäpäivä äidin, unhoon ei jäädä voi!

Kävellen terveeksi ja ehjemmäksi?